Kremlin: ABD, Ukrayna Konusunda Mekik Diplomasisi Yapıyor
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Ukrayna meselesindeki rolünü “mekik diplomasisi” olarak tanımladı.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile devam eden savaşta ateşkes sağlanması sonrası diplomatik görüşmelere açık olduklarını belirtti.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile devam eden savaşta ateşkes sağlanması sonrası diplomatik görüşmelere açık olduklarını belirtti. Zelenski, “Ateşkesin ardından çıkmaz sokak olmaması için her türlü formatta masaya oturmaya hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Zelenski açıklamasında, özellikle toprak bütünlüğü, güvenlik garantileri ve Ukrayna’nın NATO üyeliği gibi karmaşık ve uzun vadeli konulara dikkat çekerek, bu meselelerde hızlı bir uzlaşmanın mümkün olmayabileceğini vurguladı.
Ukrayna lideri ayrıca, Ukrayna, İngiltere, Fransa ve ABD temsilcilerinin yarın Londra’da bir araya gelerek, Rusya-Ukrayna arasında koşulsuz ateşkes konusunu ele alacaklarını duyurdu.
Zelenski’nin açıklamaları, savaşın diplomatik yollarla sonlandırılması yönündeki çabaların yeniden gündeme geldiği bir dönemde uluslararası kamuoyunda dikkatle takip ediliyor.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD’nin Ukrayna meselesindeki rolünü “mekik diplomasisi” olarak tanımladı.
ABD ve Rusya heyetlerinin İstanbul’daki yeni bir görüşmesi, 10 Nisan Perşembe günü sabah saat 10:00’da Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleşecek.
ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in ofis bilgisayarına mesajlaşma uygulaması Signal’i indirdiği öne sürüldü.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere toplantıya katılacak.
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Yorumlar (0)