Son Dakika… Berhan Şimşek Aday Olamadı
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı, bugün Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “İrade Milletindir” sloganıyla gerçekleştiriliyor.
Avcılar’daki Üniversite Pazarı’nda mikrofon uzatılan yurttaşlar, artan fiyatlar karşısında temel gıda maddelerine bile ulaşmakta zorlandıklarını dile getirdi.
Avcılar’daki Üniversite Pazarı’nda mikrofon uzatılan yurttaşlar, artan fiyatlar karşısında temel gıda maddelerine bile ulaşmakta zorlandıklarını dile getirdi. Emekli yurttaşlardan biri durumu, “Kemal Sunal’ın filmindeki gibi, tane tane zeytine bakıyoruz” sözleriyle özetledi.
Pazarda fiyatların her geçen gün daha da yükseldiğini belirten yurttaşlar, alışverişlerini artık sadece temel ihtiyaçlarla sınırladıklarını söyledi. Emekli Gani Kaya, “Peynir alamıyoruz, zeytin alamıyoruz. 45 yıllık devlet memuruyum, üç çocuğumu rahatça okuttum, ama şimdi çocuğum evlenemiyor. En ucuz kira 20 bin lira. Şaştık kaldık” diyerek yaşadığı geçim sıkıntısını dile getirdi.
“Yarım Kilo Alıyoruz, Başka Çare Yok”
Bir başka yurttaş ise “Pahalısı da var, ucuzu da. Ama bir kilo alacağımıza yarım kilo alıyoruz” diyerek, alım gücünün geldiği noktayı vurguladı. Emekli vatandaşlardan Osman Yumrukaya ise “Eskiden böyle değildi. Şimdi maaşlara zam gelse de fiyatlar uçuyor. Domates 50 lira, ben mecburen 20 liralık olanı alıyorum” dedi.
“Eskiden Kaliteye Bakar Alırdık, Şimdi Ucuzuna Mecburuz”
Kalite ve fiyat arasında seçim yapmak zorunda kalan yurttaşlar, artık önceliklerini değiştirdiklerini ifade etti. Hasan Karanfil, “Eskiden kaliteye önem verirdik, şimdi uygun olanı alıyoruz. Çünkü kaliteli domates 100 lira” dedi. Bir diğer yurttaş ise hem kaliteye hem bütçeye göre seçim yaptığını belirterek, “Seçebilmek artık lüks oldu” diye konuştu.
“Hayat Çekilmez Hale Geldi”
Geçmişle kıyaslandığında yaşamanın çok daha zor hale geldiğini belirten bir emekli yurttaş, “Son 5 senedir hayat çekilmez hale geldi. Emekliyim ama pazardan doğru dürüst bir şey alamıyorum” dedi. Sakine Yıldırım ise “İki kişiyiz ama aldığım sadece domates, soğan, patates. 22 bin lira maaşla geçinemiyorum. Gerçekten başa çıkamıyorum” diyerek durumu özetledi.
“Kimse Duyuyor mu Halkı?”
Alım gücündeki düşüşe rağmen temel gıdalara ulaşmakta zorlandıklarını belirten yurttaşlar, yetkililere seslendi: “Baştakiler duymuyor mu halkı? Görmüyorlar mı acaba? Meyveye sadece bakıyoruz artık.”
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı, bugün Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “İrade Milletindir” sloganıyla gerçekleştiriliyor.
İslam dünyası için büyük öneme sahip olan Muharrem ayının başlangıç tarihi ve Aşure Günü, vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakın isimlerden biri olan İBB Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, 19 Mart sabahı yapılan operasyonla gözaltına alındı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından üniversite öğrencileri, “Üniversiteler ayakta, akademik boykotta” diyerek eylemlerini sürdürüyor.
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yorumlar (0)