İYİ Parti’den PKK’nın Fesih Sürecine Bayraklı Tepki: Lozan Parkı’nda Grup Toplantısı, Meclis’te Türk Bayrakları
İYİ Parti, terör örgütü PKK’nın fesih açıklamasında Lozan Barış Antlaşması’nı hedef almasına sert tepki gösterdi.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yaptığı açıklamada hem yeni anayasa ihtiyacına hem de PKK’nin silah bırakma süreciyle ilgili Meclis’te komisyon kurulması çağrısına dikkat çekti. Açıklamaları, Türkiye siyasetinde uzun süredir tartışılan konulara yönelik net mesajlar içeriyor.
DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yaptığı açıklamada hem yeni anayasa ihtiyacına hem de PKK’nin silah bırakma süreciyle ilgili Meclis’te komisyon kurulması çağrısına dikkat çekti. Açıklamaları, Türkiye siyasetinde uzun süredir tartışılan konulara yönelik net mesajlar içeriyor.
Meclis’e “Silah Bırakma Komisyonu” Çağrısı
Doğan, PKK’nin silah bırakması sürecine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir komisyon kurulması gerektiğini belirtti. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un bu konuda sorumluluk alması gerektiğini vurguladı:
“Bu komisyon Türkiye’nin demokrasi sorununu çözmek için toplanabilmeli, toplanmalı.”
Ayrıca, halkın bu konuda taşıdığı kaygıların giderilmesinin Meclis’in görevi olduğunu ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Yanıt
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın DEM Parti ile ilgili “silah vesayeti” açıklamalarına da yanıt veren Doğan:
“Bu süreç herkese avantaj sağlamalı. ‘Silahlar konuşuyor o yüzden sizin yanınızda duramıyoruz’ diyenlere de sesleniyoruz; buyurun, bugün demokratik bir Türkiye için birlikte mücadele edelim.”
“Bu alanı genişletmek istiyoruz,” diyerek müzakereye açık bir zemin kurmak istediklerini vurguladı.
“Yeni Anayasa Türkiye’nin İhtiyacıdır”
DEM Parti Sözcüsü ayrıca Türkiye’de yeni bir anayasa ihtiyacının altını çizdi:
“Yeni anayasa tartışmalarını farklı siyasi çıkar tartışmalarının üzerinde tutmak gerekiyor.”
Bu sözlerle, partinin anayasa sürecine katılmaya açık olduğu mesajı verilirken, sürecin toplumun tamamını kapsayan demokratik bir çerçevede yürütülmesi gerektiği vurgulandı.
İYİ Parti, terör örgütü PKK’nın fesih açıklamasında Lozan Barış Antlaşması’nı hedef almasına sert tepki gösterdi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik’in açıklamaları, “terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda yeni bir sürecin sinyallerini verdi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un DEM Parti heyeti ile cuma günü görüşeceği açıklandı. Cuma günü yapılacak görüşmede, sürece ilişkin hukuki zeminde yapılacak adımlar ele alınacak.
“Türkiye’nin En Büyük Güvencesi Toplumsal Barıştır”
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yorumlar (0)