Ticaret Savaşında Yeni Aşama: Trump, Gizli Silahlarla Gözdağı Verdi
ABD Başkanı Donald Trump, ticaret savaşının yeni bir aşamasına geçtiklerini belirtti ve Çin ile yapılacak anlaşmanın öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
ABD Hazine Bakanlığı, ABD ile Ukrayna arasında yeni bir “ekonomik ortaklık” anlaşması imzalandığını duyurdu.
ABD Hazine Bakanlığı, ABD ile Ukrayna arasında yeni bir “ekonomik ortaklık” anlaşması imzalandığını duyurdu. Anlaşma kapsamında, ABD’ye Ukrayna’nın doğal kaynaklarına erişim imkânı sağlanacağı belirtilirken, bu adımın ABD’nin bugüne kadar sağladığı askeri ve mali desteğin bir uzantısı olduğu kaydedildi.
Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “ABD-Ukrayna Yeniden Yapılandırma Yatırım Fonu”nun kurulmasına yönelik anlaşmanın bugün imzalandığı bildirildi.
“Ortaklık İleriye Taşınacak”
Açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik geniş çaplı işgalinden bu yana ABD halkının Ukrayna’ya verdiği kapsamlı mali ve askeri desteğe dikkat çekilerek, “Bu ekonomik ortaklık, iki ülkeyi ortak kaynak ve yetenekleri kullanarak Ukrayna’nın ekonomik toparlanmasını hızlandırmak için birlikte çalışma ve yatırım yapma konusunda konumlandırmaktadır” ifadelerine yer verildi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın liderliğinde, Hazine Bakanlığı ile ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kurumu’nun (DFC) programın yönetimini üstleneceği ve bu ortaklığı ilerletmek için Ukrayna ile yakın işbirliği içinde çalışacağı bildirildi.
Trump’ın Barış Vurgusu
ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Trump yönetiminin, Rusya ile Ukrayna arasında kalıcı bir barışın sağlanmasına yönelik çabalarına işaret etti. Bessent, “Bu anlaşma, Trump yönetiminin özgür, egemen ve müreffeh bir Ukrayna’yı merkeze alan uzun vadeli bir barış sürecine bağlı olduğunu net şekilde ortaya koymaktadır” dedi.
Bessent ayrıca, anlaşmanın ABD ile Ukrayna halkları arasındaki ortaklığı güçlendirmeyi amaçladığını belirterek, “Hiçbir devlet ya da birey, Rusya’nın savaşını finanse eden ya da ona tedarik sağlayan bir konumdaysa, Ukrayna’nın yeniden inşasından fayda sağlayamayacaktır” açıklamasında bulundu.
Anlaşmanın, ABD’nin bugüne kadar Ukrayna’ya sağladığı askeri ve finansal desteğe karşılık, Ukrayna’nın doğal kaynaklarına erişim hakkı tanıdığı vurgulandı.
ABD Başkanı Donald Trump, ticaret savaşının yeni bir aşamasına geçtiklerini belirtti ve Çin ile yapılacak anlaşmanın öncesinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
ABD Savunma Bakanı Hegseth hakkında, Yemen’deki Husilere yönelik saldırılara dair gizli bilgilerin Signal üzerinden tartışılması nedeniyle soruşturma başlatıldı.
ABD’de işsizlik maaşı başvuruları geçen hafta hafif artış gösterdi. Çalışma Bakanlığı’nın verilerine göre, 5 Nisan ile biten haftada işsizlik maaşı başvurusunda bulunan kişi sayısı önceki haftaya göre 4 bin artarak...
Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmeye yönelik yeni bir barış planı sunduğu öne sürüldü.
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Yorumlar (0)