Son Dakika… Berkay Gezgin CHP’nin PM Listesinde
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nda sürpriz bir gelişme yaşandı. “Her şey çok güzel olacak” sloganının mimarlarından Berkay Gezgin, Parti Meclisi (PM) listesinde yer aldı.
DEM Parti, gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel’in gözaltına alınmasına sert bir şekilde tepki gösterdi.
DEM Parti, gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel’in gözaltına alınmasına sert bir şekilde tepki gösterdi. Parti, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye’deki basın özgürlüğü üzerindeki baskılara dikkat çekti.
Açıklamada, “Türkiye ne yazık ki bu sabah da gazetecilere yönelik bir şafak operasyonuyla uyandı. Gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel’in gözaltına alınması; basına, ifade ve haber alma özgürlüğüne yönelik açık bir müdahaledir. Gazetecilik suç değildir. Yargı sopasıyla eleştirel düşünceyi bastırma çabası asla kabul edilemez. Türkiye bu utançtan kurtulmalıdır. Gazeteciler görevlerini baskılarla karşılaşmadan ve özgürce yapabilmelidir,” denildi.
Soykan ve Ağırel’in gözaltına alınması, basın özgürlüğü ve demokratik haklar açısından endişe yaratırken, muhalif düşüncelerin susturulmasına yönelik bir adım olarak yorumlanıyor. DEM Parti’nin açıklaması, gazetecilerin çalışmalarına yönelik tehditlerin arttığı bir dönemde özgür basın hakkının savunulması gerektiği vurgusunu yapıyor.
Kaynak: Haber Merkezi
CHP’nin 21. Olağanüstü Kurultayı’nda sürpriz bir gelişme yaşandı. “Her şey çok güzel olacak” sloganının mimarlarından Berkay Gezgin, Parti Meclisi (PM) listesinde yer aldı.
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde 6 Şubat depremlerinde yıkılan Hünkar Apartmanı’nın enkazında 84 kişi hayatını kaybetti.
Edirne’de gerçekleştirilen büyük bir rüşvet operasyonu kapsamında, Kapıkule Gümrük Kapısı’nda görevli 38 gümrük memuru gözaltına alındı.
Ankara’nın Nallıhan ilçesindeki Çayırhan KİAŞ işletmesi Hırkatepe Maden Ocağı’nda gece vardiyasındaki işçiler arasında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonucu 13 işçi yaralandı.
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Yorumlar (0)