Mülakat Mağduru Öğretmen Adayları MEB Önünde: “Biz Bu Aldatmacaya Artık Müsaade Etmiyoruz”
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde adalet arayışlarını sürdürüyor.
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Akar Apartmanı’nın yıkılması sonucu 19 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştı.
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Akar Apartmanı’nın yıkılması sonucu 19 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi ise yaralanmıştı. Yapılan soruşturma sonucunda, apartmanın inşasında sorumluluğu olan müteahhit Mesut Akar ve şantiye şefi Serdar Çelebi Köse de dahil olmak üzere birçok kişi hakkında dava açılmıştı.
İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhit Mesut Akar, şantiye şefi Serdar Çelebi Köse, yapı denetim şirketi yetkilileri ve diğer sanıklar hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlarından dava açtı. Sanıklar arasında yer alan Mesut Akar, 19 Mart 2023’te tutuklanmıştı. 16 Ekim 2024’te ise İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi, müteahhit Mesut Akar’ın tahliyesine karar verdi.
Davanın sekizinci duruşmasında, tutuklu sanık Serdar Çelebi Köse’nin de tahliye edilmesi kararı alındı. Mahkeme, sanığın kaçma şüphesi olmadığı ve delillerin büyük çoğunluğunun toplandığı gerekçesiyle, adli kontrol tedbirinin uygulanmasına karar verdi. Ancak, verilen bu karar kamu vicdanını derinden sarstı ve adaletin sağlanıp sağlanmadığı konusunda soru işaretlerine yol açtı.
Avukat Abdullah Yalçın’dan Tepki
Duruşma sonrası, müşteki avukatı Abdullah Yalçın, sanık Serdar Çelebi Köse’nin tahliye edilmesine sert tepki gösterdi. Yalçın, sanığın yaklaşık iki yıl boyunca kaçtığını, duruşmalara katılmadığını ve ifadesini vermediğini belirterek, “Bu kadar ağır sonuçlara yol açan kusurlu ve kötü niyetli hareketlerine rağmen verilen tahliye kararı, kamu vicdanını derinden sarsmış, hukuka ve adalete olan güveni zedelemiştir” diyerek karara karşı çıktı.
Yalçın, ayrıca Serdar Çelebi Köse’nin haksız kazanç elde etmek amacıyla mevzuata aykırı bir şekilde inşa ettiği Akar Apartmanı’nın yıkılması sonucu 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve bu sebeple tahliye kararının yanlış olduğunu savundu.
Bir Sonraki Duruşma 18 Haziran’da
Mahkeme, davanın bir sonraki duruşmasını 18 Haziran 2024’e erteledi. Davanın seyrinin, sanıkların savunmalarının ve verilen tahliye kararlarının kamuoyunda nasıl yankı bulacağı merak konusu oldu.
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğretmen adayları, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde adalet arayışlarını sürdürüyor.
İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar, olası riskler konusunda endişelenmeye başladı. Bu risklerden biri de deprem anında iç kapıların sıkışması. Uzmanlar, bu tür durumlarda doğru bilgiye...
Ankara Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonlara tepki olarak üniversitelerden yapılmaya başlanan eylem çağrıları üzerine bir dizi toplu taşıma kısıtlaması kararı aldı.
Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olarak oluşturulan Yatırım ve Finans Ofisi’nin başkanlığına eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın atanacağı yönünde kulislerde dolaşan iddialar, dikkatleri üzerine çekti.
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Yorumlar (0)