Almanya'dan Türkiye'ye İmamoğlu Tepkisi: “Türkiye-AB İlişkileri İçin Kötü Bir İşaret”
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve görevden uzaklaştırılması, uluslararası arenada büyük tepkilere yol açmaya devam ediyor.
The Times gazetesinin aktardığı bilgilere göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), “Aşama Üç: Gazze’nin Tamamen İşgali” planı kapsamında Gazze Şeridi’ni üç ayrı bölgeye ayırmayı hedefliyor.
The Times gazetesinin aktardığı bilgilere göre, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), “Aşama Üç: Gazze’nin Tamamen İşgali” planı kapsamında Gazze Şeridi’ni üç ayrı bölgeye ayırmayı hedefliyor. Bu plan doğrultusunda, her bölgede siviller belirli alanlara sıkıştırılacak ve bölgeler arası geçişler sıkı izinlere tabi tutulacak. Mal ve gıda sevkiyatları ise yalnızca güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra yapılabilecek.
Haberde yer alan ve diplomatlara dayandırılan haritada, kuzey, orta ve güney Gazze’de sivillerin IDF kontrolündeki bölgelerle çevrili şekilde yoğunlaştırıldığı görülüyor. Planın temel amacı, Hamas’ın geri çekilmesinin ardından Gazze’yi tamamen güvenlik kuşatması altına almak ve hareket kabiliyetini kısıtlamak olarak belirtiliyor.
İsrail ordusu, Sunday Times’ın haberine dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. Planın uygulanma ihtimali veya gerçekliği hakkında da resmi bir teyit ya da yalanlama bulunmuyor.
Müzakereler Kritik Aşamada, Ordu Hazır Bekliyor
Katar’da devam eden ateşkes ve rehine takası müzakereleri kritik bir döneme girdi. Görüşmelerden olumlu sonuç alınamazsa, İsrail’in askeri operasyonlarını genişletmeye hazır olduğu bildiriliyor. Hükümete yakın kaynaklar, ordunun sınıra yakın bölgelere yeni sevkıyatlar gerçekleştirdiğini aktardı.
Öte yandan, Sky News Arabia’nın haberine göre, Hamas hayatta olan rehinelerin yarısını ve bazı ölülerin cesetlerini serbest bırakma karşılığında iki aylık bir ateşkes teklif etti. Ancak İsrail kaynakları bu teklifi doğrulamıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması ve görevden uzaklaştırılması, uluslararası arenada büyük tepkilere yol açmaya devam ediyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da doğrudan barış görüşmeleri başlatma teklifine Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’den olumlu yanıt geldi. Ancak Zelenski, görüşmelere ilişkin net bir tutum...
Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon, 16 yaş altındaki çocukları sosyal medyanın zararlarından korumak amacıyla kapsamlı bir yasa tasarısı hazırladıklarını duyurdu.
Romanya’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda zafer, bağımsız aday Dan’ın oldu. Merkez partilerin desteğini alan Dan, aşırı sağcı rakibi George Simion’a karşı yarışı önde tamamladı.
Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.
Yorumlar (0)