Pakistan’dan Nükleer Savaş Uyarısı: “Her An Patlak Verebilir”
Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif, Hindistan ile artan gerilime ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak, çatışmaların “nükleer savaşa dönüşme riski taşıdığını” söyledi.
ABD ve Rusya heyetlerinin İstanbul’daki yeni bir görüşmesi, 10 Nisan Perşembe günü sabah saat 10:00’da Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleşecek.
ABD ve Rusya heyetlerinin İstanbul’daki yeni bir görüşmesi, 10 Nisan Perşembe günü sabah saat 10:00’da Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda gerçekleşecek. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rus heyetine, Rusya’nın Washington Büyükelçisi olarak atanması beklenen Aleksandr Darçiyev başkanlık edecek. ABD heyetinde ise ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Rusya ve Orta Avrupa’dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Sonata Coulter liderlik yapacak.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova’da yaptığı açıklamada, Rus tarafının görüşmelere Dışişleri Bakanlığı düzeyinde katılacağını belirtmişti.
Önceki Görüşmeler:
ABD ve Rusya heyetleri, önceki görüşmelerini 18 Şubat’ta Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde gerçekleştirmişti. Bu görüşmede, ikili ilişkilerin yeniden tesisi ve Ukrayna’daki savaşın sona erdirilmesi gibi önemli başlıklar ele alınmıştı. Daha önceki bir görüşme ise 27 Şubat’ta ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu rezidansında yapılmış ve yaklaşık 6,5 saat sürmüştü.
Bu yeni görüşme, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi adına önemli bir adım olarak görülüyor.
Kaynak: Haber Merkezi
Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif, Hindistan ile artan gerilime ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak, çatışmaların “nükleer savaşa dönüşme riski taşıdığını” söyledi.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, Rusya ile devam eden savaşta ateşkes sağlanması sonrası diplomatik görüşmelere açık olduklarını belirtti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği rahatsızlık sonucu 61 yaşında hayatını kaybetti.
ABD’li milyarder ve teknoloji girişimcisi Elon Musk, Lockheed Martin’in ürettiği F-35 savaş uçaklarını sert sözlerle hedef aldı.