Bugun...
SON DAKİKA

Asıl Düşman Kim

 Tarih: 19-04-2024 15:24:00
Prof. Dr. İhsan Sabri Erdoğan

Asıl Düşman Kim

Bu Katliamın asıl sahipleri kimler...

İsrail Gazze şeridini kana buluyor, taş taş üstünde bırakmıyor, yaşlı, genç kadın, erkek, çocuk, bebek, hasta, doktor, askerlikle ilgisi olmayan ne kadar sivil varsa gözünü kırpmadan öldürüyor.

Ve bütün dünya bu sahneye bir tiyatroymuş gibi seyirci kalıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) gerçek yüzünü tanıyanlar bu sahnenin göründüğü gibi olmadığını çok iyi biliyor.

Dünyanın bir sömürge İmparatorluğu olan İngiltere, yakın tarihimizde Karayipler ve Hindistan’da (Amritsar) olmak üzere, aynı şekilde İspanya’nın Meksika (Kızılderili) katliamları, Fransa’nın özellikle Müslümanlara karşı Cezayir katliamlarıyla ve Amerika’nın Vietnam ve Afganistan katliamlarıyla, bu ülkeler katliamlar konusunda tarih yazmış sözde medeni ancak kendilerinden olmayanlara acımasızca düşman olan insanlık tarihinin yüz karası batılı ülkelerdir.

Batı aleminin bir katliamı görmezden gelmesi onun zaten karakterinde varolan sıradan bir olaydır. Bu katliama destek olmak ise İslam Alemine iletilmek istenen bir mesajdır. Bu mesaj ‘’Ya benim sağladığım Ekonomik oluşumlar düzeyinde yaşarsınız, yada bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsınız.’’

İşte bu cümleyi çok iyi düşünmek gerekir, gerçekten Filistin katliamı İsrai tarafındanmı yapılıyor yoksa Batı Ülkeleri tarafından mı gerçekleştiriliyor. İsrail Batının kobayı olmayı severek ve isteyerek kabulleniyor zira bu kullanılmışlık sayesinde mevcut yerini sağlamlaştırıp hatta biraz daha toprak ele geçirebilirmiyim hevesi içinde.

Ne yazıkki Filistin topraklarında asıl düşman İsrail değil Batı Alemidir tıpkı Osmanlıya karşı Arapları kullanıp öldürülen her Osmanlı Askeri başına bir sarı lira altın veren İngilizler gibi.

İsrailin askeri varlığı Silahlı Kuvvetler nufusu böyle bir meydan okuma gücü için yeterli değildir ancak başta Amerika ve İngiltere tarafından olmak üzere son derece modern bir teknolojiyle donatılmış savunma sisteminin varlığı bir gerçektir ancak herhangi bir orduya saldıracak kapasitesi olmadığından çok yüksek paralarla batılı ülkelerden kiraladığı askerler ve askeri kadroya aldığı siviller ile kendisinda bir ordu var havası oluşturmaya  çalışmaktadır. Elbette en büyük yardımcısı bu konularda Amerika ve İngiltere ile Fransadır. İsrail bu kutsal topraklarda diğer din gruplarıyla birlikte yaşamak zorunda olduğunu herkezden çok daha iyi bilmektedir ancak Batının Akdenizin bu doğu sahillerinde hedeflediği bazı stratejik yapılanma konusunda düşünceleri İsrail ile aynı değildir bu yüzden bu katliam aslında Batı ülkeleri tarafından yönlendirilmekte hatta yürütülmektedir. Burada asıl düşmanın kimler olduğunun hiç mi ama hiç unutulmaması ve dünya müslümanlarınca ona göre ortak bir tavır alınması gerektiği düşüncesindeyim.

  Bu yazı 63 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
YUKARI