AKP iktidarının Taksim Meydanı’nı 1 Mayıs’ta halka kapatmasının ardından meydana çağrı yapanlara yönelik gözaltı ve tutuklama işlemleri gündeme oturdu. 1 Mayıs öncesi ve gününde gözaltına alınan 372 kişi emniyetten serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilenlerin işlemleri gece geç saatlere kadar sürdü.
Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan kişilerden 13’ü tutuklandı, 163 kişi ise serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi Ali Haydar Saygılı, PM üyeleri Aydın Kılıçdere ve Hüseyin İldan ile Limter-İş Örgütlenme Uzmanı Devrim Yurtsever yer aldı.
ESP Eş Genel Başkanı Murat Çepni ise serbest bırakıldı. Serbest kalan birçok kişiye yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Adliye önünde toplanan yakınları ve arkadaşları, serbest bırakılanları coşkuyla karşıladı. Yapılan açıklamalarda ise 1 Mayıs’ın kutlanması gereken yerin Taksim olduğu vurgulandı.
Yorumlar (0)