Bugun...
SON DAKİKA

Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğim

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile "onun istediği şartlar altında görüşmeyeceğini" açıkladı.
facebook-paylas
 Tarih: 09-08-2023 14:27:58

Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmeyeceğim

Sky News Arabia'da yeralan röportajında Esad, "Görüşme, Erdoğan'ın şartları altında gerçekleşemez" dedi. Esad  ülkesinde terörün ancak Türkiye'nin tamamiyle Suriye topraklarından çekilmesiyle son bulacağına inandığını dile getirdi. 
Oysa Türkiye, Orta Doğu'da bazı ülkelerle ilişkileri normalleştirmek için adımlar atmıştı. Suriye'de iç savaşın başlamasından sonra kopan ilişkileri düzeltmek için de iki ülke arasında görüşmeler başlamıştı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleşmesi için Esad ile görüşebileceğini söylemişti. Erdoğan, şunları kaydetmişti: 
"Bizim Suriye ile kapıyı kapama gibi bir durumumuz söz konusu değil, kapı açık. Biz Esed’le görüşme noktasında kapalı değiliz, görüşürüz. Bütün mesele onların bize yaklaşım tarzı. Suriye’de Esed maalesef Türkiye’nin Kuzey Suriye’den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz, çünkü biz orada terörle mücadele ediyoruz."

  Bu haber 144 defa okunmuştur.
Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HAVA DURUMU
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI