Almanya Başbakanı Merz, Polonya’daki Sabotaj Sonrası Tusk ile Görüştü
Almanya Başbakanı Merz, Polonya Başbakanı Tusk ile telefonda görüştü. Sabotaj eylemi kınandı, Ukrayna’ya destek ve istişareler ele alındı.
Merz-Tusk Telefonda Görüştü
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, Polonya Başbakanı Donald Tusk ile telefonla görüşerek Polonya’daki demir yolu sabotajını kınadı ve dayanışma mesajı verdi.
Ukrayna Desteği ve Hükümet İstişareleri
Görüşmede, Ukrayna’nın Rusya’ya karşı savunma mücadelesine devam eden desteğin sürdürülmesi ve 1 Aralık 2025’te yapılacak Almanya-Polonya hükümet istişarelerinin hazırlıkları ele alındı.
Polonya’da Sabotaj Olayı
16 Kasım’da Varşova-Lublin demir yolu hattında bir trenin makinisti raylardaki hasarı fark ederek merkeze bildirdi. Yolcular ve tren personeli tahliye edilirken hat üzerindeki trafik durduruldu.
Polonya Başbakanı Tusk, hasarın patlayıcı madde ile gerçekleştirilen sabotaj sonucu oluştuğunu açıkladı. Tespit edilen iki kişi, Rus istihbaratıyla işbirliği yapan Ukraynalılar olarak belirlendi. Bu hat, Ukrayna’ya yardım ulaştırılması açısından stratejik öneme sahip.