Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Alanyaspor maçındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 17 Eylül’deki Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Kulüp ve başkanın disiplin süreçleri başlatıldı.

19 Eyl 2025 - 00:45 YAYINLANMA
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Alanyaspor maçındaki açıklamaları nedeniyle PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, 17 Eylül 2025 tarihinde oynanan Fenerbahçe – Corendon Alanyaspor karşılaşması sonrası gelişmelerle ilgili kararlarını açıkladı. Buna göre, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, maçın ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi.

PFDK sevki, Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi kapsamında, Koç’un basın mensuplarına yaptığı ve “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” içerdiği gerekçesiyle gerçekleştirildi. Ayrıca, maçta yaşanan çirkin ve kötü tezahüratlar ile saha olayları nedeniyle de Kulüp Futbol Disiplin Talimatı’nın 52 ve 53. maddeleri uyarınca PFDK’ya sevk edildi.

Aynı toplantıda, Fatih Karagümük – RAMS Başakşehir müsabakasındaki talimatlara aykırı davranışlar nedeniyle Fatih Karagümrük Kulübü de PFDK’ya sevk edildi.

Fenerbahçe ve Ali Koç’un PFDK’daki süreçleri, Süper Lig’deki disiplin uygulamaları açısından merakla takip ediliyor.

 

 

Kaynak :
Haber Merkezi

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: