Lozan’da müzeden antik altın sikke soygunu: Hırsızlar kaçtı
İsviçre’nin Lozan kentinde Roma dönemine ait altın sikkeler çalındı. Polis iki şüpheliyi arıyor, çalınan sikkelerin değeri arkeolojik öncelikli.
Soygun ayrıntıları
İsviçre’nin Lozan kentinde Roma dönemine ait bir müzede büyük bir soygun gerçekleşti. İki şüpheli, bilet alarak müzeye girdi ve kapanış saatine yakın diğer ziyaretçilerin ayrılmasını bekledi. Güvenlik görevlisine saldırarak onu etkisiz hâle getiren hırsızlar, vitrini kırarak onlarca altın sikkeyi çaldı.
Eserlerin değeri
Salı günü yaşanan soygunda çalınan altın sikkelerin maddi değeri açıklanmadı. Ancak polis, bu eserlerin öncelikle “arkeolojik değere sahip” olduğunu belirtti.
Güvenlik ve soruşturma
Olay sırasında 64 yaşındaki müze çalışanı yaralanmadı, ancak müfettişlerce sorgulandı. Eyalet savcılığı soruşturma başlatırken, Lozan şehir yetkilileri müzeye verilen zarar nedeniyle yasal şikayette bulundu. Altın sikkelerin sahibi olan bölgesel hükümet de ayrı bir suç duyurusunda bulunmayı planlıyor.
Küresel bağlam
Olay, altın fiyatlarının yükseldiği ve Paris’te Louvre Müzesi’nde mücevher hırsızlığının gündemde olduğu bir döneme denk geldi. Hırsızlık, müzelerdeki güvenlik açıklarını tekrar tartışmaya açtı.