Tuna Tunca, Cebelitarık Boğazı'nı Geçen İlk Otizmli Türk Sporcu Oldu

Ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, 16,2 kilometrelik Cebelitarık Boğazı’nı 5 saat 32 dakikada tamamlayarak bu parkuru geçen ilk otizmli Türk sporcu oldu. Tuna, sporda engelleri aşmaya devam ediyor.

05 Eyl 2025 - 00:43 YAYINLANMA
Tuna Tunca, Cebelitarık Boğazı'nı Geçen İlk Otizmli Türk Sporcu Oldu

Tuna Tunca’dan Tarihi Başarı
Ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, İspanya ile Fas arasındaki 16,2 kilometrelik Cebelitarık parkurunu geçerek bir ilke imza attı. Sporcu, saat 09.27’de İspanya'nın Punta Marroqui kıyısından denize girdi.

Zorlu Parkur ve Destek Ekibi
Kesintisiz 5 saat 32 dakika yüzen Tuna, Fas’ın Ziri bölgesinde kıyıya ulaştı. Başarılı sporcuya İngiltere’den Rohan Crouse, İspanya’dan ise Ariadna Moreno ve Victor Gregori Barrera eşlik etti.

Kutlama ve Önceki Başarıları
Tuna, kıyıya çıkışının ardından ilk kutlamayı annesi Gülnur Tunca, antrenörü Mert Onaran ve ekip arkadaşlarıyla gerçekleştirdi. Daha önce 13 Haziran’da İngiltere ile Fransa arasındaki 34 kilometrelik parkuru 13 saat 26 dakikada tamamlayarak Manş Denizi’ni geçen ilk otizmli Türk sporcu olmuştu.

 

 

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: