Zelensky ABD’ye gitti: Ek hava savunma sistemleri ve Trump görüşmesi gündemde
Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, ek hava savunma sistemi tedarikleri için ABD’ye gitti. Savunma ve enerji sektörü görüşmelerinin yanı sıra Donald Trump ile bir araya gelerek Rusya ile müzakereleri değerlendirecek.
Zelensky ABD’de savunma ve enerji görüşmeleri yapacak
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD’nin başkenti Washington’a ulaştığını duyurdu. Zelensky, savunma şirketlerinin temsilcileriyle görüşerek Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini güçlendirecek ek silah tedariklerini ele alacağını belirtti.
Enerji sektöründe dayanıklılık vurgusu
Zelensky, Amerikan enerji şirketleriyle de görüşmeler gerçekleştireceğini ifade ederek, Rusya’nın Ukrayna enerji altyapısına yönelik saldırılarına karşı dayanıklılığı artırmak için çalışmalar yürüteceklerini kaydetti.
Trump ile görüşme planı
Zelensky, ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini duyurdu. Görüşmede Orta Doğu’daki ateşkes sürecinin Rusya-Ukrayna savaşının çözümüne katkısı ve Rusya ile müzakerelerde barış ile güvenliğin önemi ele alınacak.
Rusya ile müzakerelere dikkat
Zelensky, Moskova’nın Tomahawk füzeleriyle ilgili gelişmeleri dikkate alarak diyaloğu yeniden başlatmak istediğini vurguladı ve müzakerelerde güvenlik garantisinin şart olduğunu belirtti.
- Ukrayna
- ABD
- Donald Trump
- hava savunma sistemi
- Rusya-Ukrayna Savaşı
- Vladimir Zelensky
- enerji sektörü
- savunma tedariki