Berlin’de Filistin Destekçilerinden Kırmızı Boyalı Protesto

Berlin’de Filistin destekçileri, Gazze’deki saldırılar nedeniyle Almanya’nın İsrail’e silah ihracatı kısıtlamasını kaldırmasını protesto etti. Aktivistler Başbakanlık binasına kırmızı boyayla “failler” yazdı ve dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi.

19 Kas 2025 - 12:29 YAYINLANMA
Berlin’de Filistin Destekçilerinden Kırmızı Boyalı Protesto

Başbakanlık binasına kırmızı boya ile ‘failler’ yazdılar

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin destekçileri, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarının sürmesi ve Almanya’nın silah ihracatı kısıtlama kararını kaldırması üzerine dikkat çeken bir protesto gerçekleştirdi. “Peacefully Against Genocide” isimli grup, Başbakanlık binasının ön cephesine kırmızı boyayla “failler” (Täter) yazarak ellerinin izlerini duvara sürdü.

Eylemin amacı: Gazze’deki soykırıma dikkat çekmek

Aktivistler, eylemin Gazze’de yaşananların görmezden gelinmesine karşı bir tepki olduğunu belirtti. Protestocular, Almanya’nın silah ihracatı konusunda aldığı son kararın sivil ölümleri artırdığı görüşünü savunarak hükümete tepki gösterdi.

Barışçıl eylem mesajı

Grup üyeleri, protestonun amacının şiddet içermeyen bir şekilde dikkat çekmek olduğunu vurguladı. Aktivistler, Almanya’nın bölgedeki askeri kararlara destek vermesinin tarihi sorumluluk taşıdığını ifade etti.

 

 

Kaynak :
Haber Merkezi

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: