Gürsel Tekin: “Biz Doğru Noktadayız, Resmi Binamız Sarıyer”
CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanan Gürsel Tekin, Taksim’de çelenk bırakarak “Biz doğru noktadayız, resmi binamız Sarıyer” dedi. Çelenk kısa süre sonra anıttan kaldırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 102. kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İstanbul’da dikkat çeken gelişmeler yaşandı. CHP İstanbul İl Başkanlığı’na mahkeme kararıyla kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, 9 Eylül’de Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.
Törende konuşan Tekin, partisinin kuruluş felsefesine bağlı kalacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Biz doğru noktadayız, kimseyi mahcup etmeyeceğiz. Resmi binamız Sarıyer’de, en kısa sürede taşınacağız. Türkiye’nin birliği ve dirliği için çalışacağız.”
Tekin, CHP’deki iç tartışmalara taraf olmayacaklarını vurguladı. Gazetecilere yaptığı açıklamada, öfke ve çatışma yerine ülkenin gerçek gündemlerine odaklanacaklarını dile getirdi:
“Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenleri asla üzmeyeceğiz. Yolumuza bakacağız, genel merkezdeki partili arkadaşlarımızla kucaklaşacağız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.”
Çelenk Kaldırıldı
Törende CHP İstanbul İl Başkanlığı adına anıta bırakılan çelenk, kısa süre sonra kaldırıldı. Çelengin üzerindeki “CHP İstanbul İl Başkanlığı” yazısı sökülerek anıtın arka kısmına taşındı. Bu gelişme, törenden hemen sonra kamuoyunda tartışmalara yol açtı.
- Gürsel Tekin
- Kayyum
- Sarıyer
- Cumhuriyet Halk Partisi
- Taksim Cumhuriyet Anıtı
- HP
- CHP İstanbul İl Başkanlığı
- Taksim Anıtı
- CHP 102. yıl