Gürsel Tekin’den CHP İstanbul İl Başkanlığı Önünde İlk Açıklama: Kafasına Su Şişesi Atıldı

Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı ilk açıklamada “Biz kayyum değil çağrı heyetiyiz” dedi. Konuşması sırasında kafasına su şişesi atıldı. Tekin, “Şerefimle söylüyorum, bağıranların hiçbiri CHP’li değil” ifadelerini kullandı.

08 Eyl 2025 - 14:18 YAYINLANMA
Gürsel Tekin’den CHP İstanbul İl Başkanlığı Önünde İlk Açıklama: Kafasına Su Şişesi Atıldı

Gürsel Tekin İlk Kez CHP İstanbul İl Başkanlığı Önünde Konuştu

Mahkeme kararıyla CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin, bugün saat 13.30’da polis koruması eşliğinde binanın önüne geldi. Siyah bir minibüste bekletilen Tekin, aracından indikten sonra ilk açıklamasını yaptı.

Biz kayyum değiliz, çağrı heyetiyiz. Kimseyi kovmaya gelmedik, sorunları çözmeye geldik” diyen Tekin, partililerin tepkilerine rağmen sakin bir tonla konuşmasını sürdürdü.

Kafasına Su Şişesi Fırlatıldı

Tekin konuşma yaptığı sırada kalabalığın içinden bir su şişesi kafasına fırlatıldı. Olayı soğukkanlılıkla karşılayan Tekin, “İsterse kurşun atsınlar, hiçbir şey bizi engelleyemez. Buradan bağıranların bir tanesi CHP’li değil” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Açıklamadan Öne Çıkanlar

  • “Arkadaşlarımız bugüne kadar bu sorunun parçası olmadı, tam tersine çözüm için çaba gösterdi.”

  • “Bizim görevimiz partimizin yaşadığı hukuki sorunları bertaraf etmek.”

  • “Parti içinde ayrım yapmadık, kimseyi ötekileştirmedik.”

  • “CHP’nin bütünlüğünü korumak için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz.”

  • “Hiç kimse telaş etmesin, biz kayyum değiliz, çağrı heyetiyiz.”

Özel ve Kılıçdaroğlu Görüşmesi Tartışması

Tekin, hem CHP Genel Başkanı Özgür Özel hem de eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmek istediğini, ancak Özel’den dönüş alamadığı için Kılıçdaroğlu’yla da buluşmadığını açıkladı.

CHP Binası Önünde Gerilim Sürüyor

Öte yandan, sabah saatlerinden itibaren polis müdahaleleri ve barikatlarla çevrili olan il binası önünde gerginlik devam ediyor. CHP’li vekiller ve partililer bina girişinde bekleyişini sürdürürken, Tekin’in açıklamasından sonra ortam daha da hareketlendi.

 

Short Summary: Gürsel Tekin made his first statement outside CHP Istanbul HQ, saying “We are not trustees, we are a call committee.” During his speech, a water bottle was thrown at his head.

Kurzzusammenfassung: Gürsel Tekin erklärte vor dem CHP-Istanbul-Hauptquartier: „Wir sind kein Treuhänder, sondern ein Einberufungskomitee.“ Während seiner Rede wurde ihm eine Wasserflasche an den Kopf geworfen.

 

 

Kaynak :
Haber Merkezi

YORUMLAR

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: